Alunitele

Nevii pigmentari (alunitele) sunt, din punct de vedere medical, aglomerari de celule pigmentate, care pot aparea oriunde pe corp. Majoritatea alunitelor - femeile adulte pot avea pana la 40 - sunt inofensive.


Aceasta problema ma obsedeaza de foarte mult timp.
Desi niste oameni nepregatiti mi-au zis ca sunt inofensive,nu pot sa nu observ faptul ca imi apar din ce in ce mai multe de la an la an.
Chiar nu stiu ce sa mai fac,protectie solara folosesc mereu,la soare nu stau vara mult.:|
Sau poate e mostenire de familie,ca si mama mea are zeci de alunite.
Practic uneori imi e si rusine . Am foarte multe,pe brate mai ales.
Si nu,nu am stat degeaba. Am discutat atat cu medicul de familie cat si cu specialisti.Si mi-au spus ca nu sunt probleme.
Atunci de ce se inmultesc?:|
Nu stiu cate dintre voi aveti aceeasi problema ca mine.
Cred ca cea mai buna solutie e sa ma inchid in casa;)) Glumesc.
Saptamana viitoare ma voi programa la o noua consultatie,poate de data aceasta voi avea mai mult noroc.

Pentru cele care doriti sa scapati de alunite, am gasit 3 metode(bineinteles dupa ce consultati medicul specialist)


Excizia chirurgicala

Excizia chirurgicala se face sub anestezie locala si presupune excizia alunitei cu ajutorul bisturiului. Alunitele plate sunt candidatele ideale pentru acest tip de excizie. Daca se suspecteaza un melanom, marimea fragmentului excizat va depasi cu aproximativ 1 cm marginile alunitei pentru a se asigura indepartarea tuturor celulelor potential maligne.

Excizia este urmata de sutura plagii, iar fragmentul excizat va fi examinat histopatologic pentru a se determina natura sa. Cicatricea restanta este liniara, brazdata perpendicular din loc in loc de urmele firelor de sutura.
Electrocauterizarea

Prin electrocauterizare se indeparteaza alunitele proeminente. Dupa ce pielea este amortita cu un anestezic local, alunita de la suprafata acesteia este "rasa" cu ajutorul electrocauterului. Nu se foloseste sutura, iar cicatricea este foarte putin sau deloc vizibila, in functie de marimea si localizarea alunitei.
Laser

Folosirea laserului este limitata la alunitele superficiale de mici dimensiuni. Nu este una din cele mai folosite metode, deoarece raza laser nu penetreaza tegumentul suficient de adanc pentru a inlatura in totalitate leziunile profunde. Nu necesita sutura, iar cicatricea va avea forma stelata.
Firele de par ce cresc din alunite vor putea fi inlaturate numai prin intreaga excizie a alunitei.

Riscurile rezectiei unei alunite sunt mici si sunt reprezentate de cicatrici, infectii locale, alergie la anestezicul folosit sau leziuni nervoase, in cazul unei localizari particulare a leziunii. Este important de mentionat ca printre riscuri NU se numara si declansarea unui cancer, perceptie gresita impartasita de foarte multe persoane.



Ati vrea sa cititi cate o postare de genul aceasta in fiecare saptamana? Sa discutam despre anumite probleme de sanatate (bineinteles ,ce propuneti voi) si sa ne sfatuim?Eventual poate cineva a mai trecut prin anumite situatii?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu