4 lucruri care te ajuta sa previi cancerul de piele:)

Livia:)de la Bioliv Fresh mi-a dat niste sfaturi extraordinare in privinta alunitelor.
Multe dintre ele am reusit sa le pun deja in practica.
M-am gandit ca s-ar putea sa ma ajute si pe voi:*
Sanatatea este mai importanta decat orice:*

1. Sistemul imunitar.
Alunitele care se inmultesc, desi (deocamdata) sunt inofensive, sunt dovada unui sistem imunitar slabit. Pentru a-ti intari sistemul imunitar trebuie sa ai mare grija la alimentatie, sa consumi multe "verzaturi", cat mai multe cruditati, cat mai multe fructe acrisoare, care contin o cantitate mare de vitamina C si antioxidanti. Sa faci miscare, ca sa iti oxigenezi bine celulele organismului si sa consumi minim 2l de apa pe zi (dar nu apa imbuteliata in plastic, de la supermarket, preferabil sa ai acasa un filtru de apa).

2. Alimentatia.
Trebuie sa renunti (ideal, de tot) la dulciuri, cantitatea necesara de "dulce" este de un fruct si jumatate pe zi. Atat, nu adaugam si mierea din ceai sau altceva!!! Bolile si mai ales cancerul de orice fel infloresc intr-un organism care consuma mult zahar (sau dulce de orice fel, chiar si in forma naturala, de fructe, miere, etc) si care consuma proteine animale. Celulele canceroase se hranesc cu glucoza si cu proteine.
Deci da, ai inteles bine, pentru o sanatate buna ar trebui sa nu consumam mai mult de un fruct acrisor pe zi, sau cat de putin dulce posibil, sa nu consumam deloc lapte (laptele de vaca e foarte greu digerabil de organismul uman adult si contine multa proteina animala) si nici carne.
Recomand un regim cat mai bogat in verzaturi si cat mai sarac chiar si in iaurt si branza grasa (exclus cascavalul). Merge un pic de peste cu carnea slaba, peste alb, fript sau la gratar, merge un pic de piept de pui crescut la tara, sau de curcan, gatite la fel, dar nu prea des si nu prea mult. A nu se consuma deloc ulei gatit, adica ulei in care se prajeste sau caleste ceva. Trebuie excluse prajelile din alimentatie categoric, cat si orice mancare pregatita la cuptorul cu microunde.

3. Soarele.
Plaja=deloc!!! Daca ai pielea alba si alunitele tale se inmultesc, o alta cauza este soarele. Iar soarele din vremurile noastre este ucigator, arde imediat. Daca tii la sanatatea ta, atunci renunta sa mai stai la plaja! Chiar si daca dam cu orice soi de crema de plaja pe piele, chiar daca stam expusi la soare numai in orele diminetii sau dupa-amiaza, pericolul tot este foarte mare. Cancerul de piele este una dintre cele mai ucigatoare forme de cancer, chiar daca se dezvolta relativ lent in timp. Soarele este printre cei mai importanti favorizatori ai acestui tip de cancer. Nu te feresc cremele de soare, ba chiar pot contine ingrediente care pot face mai mult rau decat bine pielii tale. Te feresti purtand cat mai mult corpul acoperit vara, purtand o umbrela de soare cand esti nevoita sa mergi prin soare la orele de varf. Cand trebuie sa mergi prin soare, am spus, nicidecum sa mai stai la plaja!!!

4. Atentie ce punem pe piele
Apropo de produsele Bioliv Fresh, e foarte important nu numai ce mancam, ci si ceea ce punem pe piele. Iar aici trebuie sa ne gandim la absolut tot: produse de ingrijire corporala, machiaj, creme si produse de ingrijire ten, par, tooot ce punem pe piele, ba chiar si detergentul de vase, care are destul de mult contact cu pielea, cat si orice alti detergenti folosim la curatenie. Foarte important este deodorantul, deoarece deodorantele laudate in reclame costisitoare la tv, produse pe care le gasim in supermarketuri, sunt foarte nocive pentru sanatatea noastra. Pe de o parte contin aluminiu si parabeni, care s-au regasit apoi in tumorile mamare (atentie ca e foarte delicata pielea de la subrat, iar substantele se absorb mult mai usor in sange dupa ras, prin rani usoare, invizibile cu ochiul liber). Pe de alta parte, blocheaza procesul natural de transpiratie, prin care organismul nostru vrea sa elimine toxine. Daca "performantul" antiperspirant, care promite ca vei sta fresh cel putin 24h, iti blocheaza transpiratia, ghici ce se va intampla cu acele toxine pe care organismul voia sa le elimine, spre binele tau? Raman blocate in corp, se pot acumula, formand tumori, etc.
Exista deodorante naturale. In general recomand tuturor sa foloseasca produsele organice, certificate. Stiu, pretul este cel putin dublu. De aceea produsele Bioliv sunt intermediare ca sa zic asa, nu contin parabeni, insa nici nu sunt organice, dar categoric sunt mult mai sanatoase decat ceea ce gasim in supermarket. Un ruj rezistent la transfer de la Avon poate contine plumb, metal greu cu cel mai mare potential cancerigen, pe locul doi fiind parabenii. E mai "sanatos" sa inghitim acest ruj, fiindca procesul digestiv are o mai mare protectie, prin suc gastric, etc, putand filtra mai bine decat sensibila si delicata piele toate substantele toxice.



Iti multumesc inca o data pentru aceste sfaturi si sper din tot sufletul sa nu te superi ca le-am publicat.M-am gandit ca voi mai putea ajuta si alte fete aflate in situatia mea.

Va pup pe toate.

2 comentarii: