De ce BIO?


Sau mai bine spus de ce am ales sa devin Bio?
Intr-o lume in care chimicale invadeaza atat cosmeticele cat si hrana,termenul de Bio a devenit poate cel mai cautat in randul produselor ce ,,promit'' ca nu ne vor afecta.


Produsele Bio sunt acele produse obtinute din extracte de plante crescute pe pamanturi ce nu au fost tratate chimic.
Si pentru ca nu vreau sa scriu multe definitii pompoase,va invit sa faceti un exercitiu de imaginatie.
Va aduceti aminte de merele,perele,fructele si legumele crescute la tara? Acele fructe ce nu aratau perfect,ce mereu aveau puncte negre si dimensiunile lor variau?
Acum faceti o comparatie dintre un mar din gradina si unul cumparat din supermarket....Veti observa ca cel din urma ca fi perfect ca si forma,va rezista luni intregi in aceeasi stare si nu va fi atat de aromat.
Eu nu pot sa imi imaginez cate astfel de substante am reusit sa bag in organism...cate fructe si legume injectate cu tot felul de substante si am refuzat constant acele elemente naturale care erau cu mult mai sanatoase.
Vara trecuta aveam nevoie de un impuls.De ceva care sa ma determine sa mananc mai sanatos si astfel am dat drumul unui experiment.
Am cumparat o rosie din supermarket si am cules una din gradina . Dupa o luna,care credeti ca a fost rezultatul?
In timp ce rosia din gradina era plina de mucegai si in stare de putrefactie,cea din supermarket arata de parca ar fi fost culeasa in ziua respectiva.
Concluzia?Daca nu avem un spatiu in care sa ne plantam cu manutele noastre alimente...mai bine cumparam produsele Bio ce ne garanteaza ca sunt mult mai sanatoase decat celelalte din comert.
Si doresc sa va mai spun ca termenul Bio a fost usor usor preluat si de catre piata produselor cosmetice:)
Am sa va prezint in curant un creion pentru buze,un rimel si un corector(toate bio) ce imi plac destul de mult.:)


Voi ce parere aveti despre produsele Bio?




**De asemenea am anuntat o noua castigatoare a giveaway-ului Lush.

7 comentarii:

  1. ma bucur ca incerci , si eu incerc pe cat posibil de vre-o 3 ani...ce parere am eu ? parerea ca produsele asa zise bio nu sunt chiar bio , dar mai bio cecat celelalte...pricipisi ceva ??? :)))...adica , nu sunt convisa de cele din magazinele de specialitate prea mult , pentru ca stiu ca semintele sunt tratate si chiar daca au avut ei grija de plante , e clar ca nu-s chiar bio...ma rog , aici este mult de discutat , sa incercam macar !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu tine.Niciodata nu stiu cu certitudine ceva.Insa decat porcariile din comert,eu sunt ca acestea sunt mai bune:)))Daca nu avem acces la gradina.
      O zi buna:*

      Ștergere
  2. Eu sunt de parere ca ar trebui sa avem o alimentatie in totalitate bio. Ar trebui sa se interzica folosirea atator substante, arome sntetice, coloranti care fac rau organismului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui sa se interzica,dar crezi:)) ca firmele de chipsuri si alte porcarii vor fi de acord?Iti spun eu ca nu:(
      Trebui sa fim doar noi atenti ce si cum consumam.

      Ștergere
  3. Eu nu sunt de acord cu produsele cosmetice care cica sunt bio deoarece nu am incredere in ele pt ca un produs care are numai extracte din plante, fara a fi conservat printr-o metoda chimica, nu rezista.
    Si referitor la ce ai spus tu, cu alimentatia bio. Eu nu obisnuiesc sa cumpar din supermarketuri legume pt ca tatal meu cultiva plante la tara fara a le stimula cu produse chimice etc. si am garantia ca mananc sanatos.
    In ziua de azi, nimic nu mai e natural.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce noroc pe tine:*
      Intradevar legumele,fructele crescute la tara sunt muuult mult mai gustoase decat cele din supermarket:*
      Cat despre produsele cosmetice.Atata timp cat au un certificat eu zic ca sunt ok.:)
      Niciodata nu vom stii cu adeverat ce contin.

      Ștergere
  4. Puteti cumpara legume si fructe bio proaspete de la un magazin online: legumefructebio.eu

    Va garantez ca veti gasiti aici o gama larga de produse proaspete fata de alte magazine de profil din tara, cu care am tot avut experiente neplacute.
    Deoarece sunt direct importatori au cele mai mici preturi si cel mai important lucru toate produsele sunt certificate bio.

    Nu fac nici un fel de reclama dar trag aceste concluzii din proprie experienta.
    Daca aveti nevoie de fructe si legume bio intrati pe site verificati preturile si incercati o comanda. O sa imi multumiti de informatie dupa asta.

    RăspundețiȘtergere